Soms schamen wij ons voor onze eigen branche. De ticketing-branche is in onze ogen behoorlijk losgeslagen en overgenomen door - ik zeg het zacht - mensen met niet alleen maar goede bedoelingen. Er gaat simpelweg teveel geld om in deze branche. Geld maakt hebberig, ook al is het niet van jou. Als miljoenen euro's door jouw vingers gaan (via Stichting Derdengeld rekeningen) is het moeilijk om daar niet een graantje van mee te willen pikken. Veiligreserveren heeft hier geen last van want wij hebben geen Derdengeld rekening, dat hoeft ook niet want de ticketomzet van onze organisatoren gaat niet door onze vingers.
Je collega's te kakken zetten is niet sjiek, weten we en daarom noemen we ze niet, maar hieronder willen we wel een paar wanpraktijken en misverstanden uit de branche behandelen.
Veilingwebsites en marktplaatsen
Als de ticketmaffia weet dat jouw event jaarlijks binnen een week uitverkoopt, reserveren zij een deel van de tickets voor 'aftersales'. Hierdoor gaat het event nog eerder op uitverkocht en de gereserveerde tickets voor aftersales bieden ze zelf te koop aan op hun eigen veilingwebsites en marktplaatsen voor exorbitante bedragen. De organisator krijgt gewoon de ticketprijs en de ticketmaffia strijkt de extra winst op.
Servicekosten
Een paar willekeurige voorbeelden van concurenten. Hoezo inclusief servicekosten a drie en zelfs zes euro!? Het is schandalig!:
Servicekosten gekoppeld aan de ticketprijs? Bedenk dat bij hogere ticketprijzen deze ticketing-aanbieders er zo-ie-zo al meer op verdienen daar zij het geld innen en rente trekken. Daarbij is deze koppeling onzin omdat de verleende service op een ticket van 1 euro exact hetzelfde is als op een ticket van 100 euro.
Het zelfde geldt voor ticketfee gekoppeld aan de ticketprijs. We hebben zelfs kosten per ticket gezien a € 1,35 plus 4% van de ticketprijs! Onzin.
Dus rest de vraag...
... als dit allemaal bekend is, waarom kiezen organisatoren dan toch voor deze boevenbendes?
Vergeet niet de macht van sommige ticketing-giganten. Sommige domineren de volledige muziekindustrie. Ze bieden artiesten zelfs giga-bedragen om toch nog maar een keer op tournee te gaan. Een concerttour van een publiekstrekker betekend weer veel volle zalen en dus veel tickets. Heel veel tickets.
Bedenk ook dat veel grote concertzalen in handen zijn van de grote ticketing aanbieders en labels. Er is simpelweg teveel geld mee gemoeid.
Gelukkig is er een alternatief waar het wel goed geregeld is: aangenaam, Veiligreserveren is de naam